De midsubsidie van provincie Gelderland maakt mede mogelijk: Het Bossy® Smartmatras van Deron

We zijn overtuigd van onze droom om van de wereld een betere plek te maken en het leven binnen de zorg te verbeteren. Al meer dan 25 jaar begeven we ons dagelijks op een bekend terrein. De zorg. Bij u. We ervaren de ontwikkelingen: een vergrijzende markt met steeds meer mensen die behoefte hebben aan zorg. Een verpleging die handen tekortkomt, met name in de nacht.

 

Controle in één oogopslag

De vraag aan ons is duidelijk. Op afstand kunnen zien. Efficiency, zodat effectievere zorg kan worden aangeboden.

 

Het karakter van ons Bossy® Smartmatras

Op tijd zijn, of beter nog te vroeg zijn, is een van de gemakkelijkste successen die we kunnen bereiken. Eenvoudig door de juiste combinatie te maken tussen ons boerenverstand en de digitale oplossingen.

Ons Bossy® Smartmatras registreert de aan- en afwezigheid van de cliënt op het matras, of de cliënt op de bedrand ziten het bed dreigt te verlaten én geeft de duur van de lighouding van de cliënt weer. Dit alles om de verzorging inzicht te geven welke zorg zij nodig vinden.

 

Een extra wakend oog

Dat is precies wat we wilden. Het Bossy® Smartmatras is een comfortabel zorgmatras bedoeld om met bovengemiddeld comfort op te liggen. Geïntegreerd tussen de twee schuimlagen zitten sensoren. Deze zijn onvoelbaar. De sensoren communiceren via een module die onder het bed gemonteerd wordt met het oproepsysteem of andere alarmering platform. Al naar gelang de behoefte van de cliënt en verzorger, wordt bepaald wanneer een alarm wenselijk is. Zo kan een cliënt altijd nog zelfstandig naar het toilet gaan, zonder dat het alarm afgaat. Via een App op de mobiele telefoon van de verzorger worden gegevens, die dus vanuit de module of het bestaande oproepsysteem zijn verzonden, zichtbaar gemaakt. De verzorger kan op dat moment bepalen welke cliëntgerichte hulp er geboden moet worden.

 

 

Voor u, de verzorger

Het Bossy® Smartmatras meet de aan- en afwezigheid en detecteert of iemand op de bedrand zit en het bed dreigt te verlaten, oftewel: randdetectie.

Door deze twee statussen te monitoren, worden valse alarmen tot een minimum beperkt.

Decubitus voorkomen is een belangrijk focuspunt in de zorg. Preventieve maatregelen, als cliënten om de 3 uur keren, zijn erg arbeidsintensief. In de praktijk keren veel cliënten uit zichzelf. Het Bossy® Smartmatras bewaakt welke cliënten uit zichzelf gekeerd zijn. Door deze secure monitoring kan er een beter wisselliggingsbeleid uitgevoerd worden. Het Bossy® Smartmatras waarborgt niet alleen de privacy van de cliënt, maar zorgt bovendien voor een efficiëntere nachtrust. Dat is mooi, toch.

 

 

Uniek aan Bossy® is de schaalbaarheid

Bossy® heeft naast alle praktische voordelen ook een grote financiële pre. Het behoeft weinig uitleg dat de besparing in personeelskosten enorm is. Uniek aan dit concept is de schaalbaarheid. Het smart-ready Bossy® Smartmatras wordt tegen eenzelfde prijs als de zorgmatrassen aangeboden. Zorginstellingen kunnen dan, op elk gewenst moment, met

een data-abonnementsmodel tegen lage kosten, van Bossy®’s slimme functionaliteiten gebruik maken. En wij staan ondertussen jarenlang garant voor de kwaliteit van Bossy® met een techniek die altijd up-to-date is.

 

CE gemarkeerd
Het BossyÒ smartmatras voldoet aan de Europese wet- en regelgeving en is CE gemarkeerd. Deron is ISO 13485 gecertificeerd.

Smart connectiviteit en efficiëntere zorg

We doen het samen. Het idee voor een slim matras ontstond al in 2017. De afgelopen jaren zijn de oplossingen tot in de puntjes geperfectioneerd. Door de Midsubsidie van provincie Gelderland zijn we een succesvolle samenwerking met Althen en Phuntronix aangegaan, waardoor onze provincie het mede mogelijk heeft gemaakt om nu, na een succesvolle testfase ons voor te bereiden op de grote lancering. Deron brengt het BossyÒ smartmatras in Q4 2022 op de markt.

 

“Behalve een efficiëntere zorg zijn er zoveel mensen die we hiermee een betere kwaliteit van leven kunnen geven.”

Wilfried Grimberg

CEO Deron