Een antwoord op elke uitdaging in preventie en behandeling van decubitus

Onze Air-Flow systems

Vanzelfsprekend bestaan deze Air-flow systemen uit de allerbeste duurzame materialen. Ze vergroten het ligcomfort voor de cliënt en ondersteunen de zorgverlener bij de preventie en behandeling van decubitus.

Sleep on air

EEN PRODUCT UIT TOEWIJDING

De 25 jaar die we ons binnen de zorgmarkt begeven, leveren ons een schat aan ervaring. We houden van wat we doen. We houden van ons werk. Het zijn de specifieke klantwensen die ons scherp houden. Zo ontstaat er een product uit toewijding om uw expliciete zorg te kunnen ondersteunen. Ons assortiment matrassen sluit naadloos aan bij de exclusieve fabricage van medische Air-flow systemen. Met hun automatische functies hebben ze het doel om volledige controle te krijgen bij preventie en de behandeling van decubitus.

PRIME MEDICAL SOLUTIONS

Wij zijn distributeur van de Air-flow systemen van PMS. Zij fabriceren al jaren producten voor de gezondheidszorg en revalidatie. In hun uitgebalanceerde systemen bieden ze combinaties van stoffen als N/ PU en TPU, Airpads of brede Cellen, en pompen met bijbehorende software die de kwaliteit ondersteunt. Vanzelfsprekend met de hoogste productienormen die in de markt worden geëist. Met een snelle levertijd en in een diversiteit aan maatvoeringen. Dat is geen gebakken lucht. U snapt vast dat wij blij zijn met onze samenwerking.

Ontdek onze air-flow systems lijn

DERON_MATRAS_PROCELL834

Een uniek systeem

Met diverse functies

Bij onze Air-Flow systems is er een mogelijkheid om te kiezen voor een matrasvervangend systeem bestaand uit Cell-on-Cell luchtbanen; 1 baan ligt op de onderzijde en de andere erbovenop. Hierdoor is het matrasvervangend. Om zwevende hielen te creëren, is het bij dit systeem mogelijk om specifieke zones volledig drukvrij te maken. Ook kan er gekozen worden voor een systeem waar een foambag-ruimte onder zit om een onderlegmatras van 4 cm in te leggen. Zo wordt het matrasvervangend, zonder dat het matras daarbij te hoog is in combinatie met onrusthekken, of om uit bed te stappen. Uniek aan dit systeem is de mogelijkheid om van 210 lengte 200 te maken door de voeten-Cell leeg te laten lopen en los te koppelen. Elk matras is voorzien van een CPR-functie waarbij, indien geactiveerd, de cliënt zo snel mogelijk met het bovenlichaam het ligvlak raakt.

Volledig automatisch

voor zorgeloze preventie

Onze ultieme Air-flow systems worden ingezet voor een behandeling waarbij extreme drukverlaging noodzakelijk is. Zo is er een mogelijkheid om gewicht, positie en drukverplaatsing continue te monitoren en automatisch wordt aangepast naar de optimale instelling. Samen met andere instellingen wordt de interne druk in realtime weergegeven op een scherm, waarbij het comfortnivo steeds naar wens kan worden aangepast. Aan de hand van een verborgen menu kan de verpleging, indien wenselijk, het systeem zelf instellen naar cyclustijd en Cell-variatie, tussen opgeblazen en lege Cellen. Een automatische Fowler functie past de druk vanzelf aan als het bed in een zitpositie gezet wordt. Volledig automatisch, voor zorgeloze preventie en doeltreffende behandeling van decubitus.

DERON_MATRAS_SENSIVA
DERON_MATRAS_LOWAIRLOS

Voor een specifieke behandeling

waarbij extreme drukverlaging noodzakelijk is

In onze  air-flow system lijn hebben we ook een systeem die wordt ingezet indien een alternerend systeem niet mogelijk is vanwege een contraindicatie. De Cellen hebben kleine gaatjes waardoor dit matras kan worden ingezet voor specifieke behandelingen waarbij extreme drukverlaging noodzakelijk is. Op dit matras ligt de cliënt meer omhuld dan erbovenop. Het matras kent een hoge airflow om een thermische vochtgradiënt te creëren en het microklimaat te regelen, zodat de huid droog en koel blijft.

Aanpasbaar naar zorgbehoefte

Om te voldoen aan de hoge eisen van inzetbaarheid

Onze Air-Flow systems lijn biedt vele mogelijkheden, Zo kunnen de Cellen worden vervaardigd uit TPU met een statische onderlaag en verdelen het matras in vier zones: hoofd, bovenlichaam, benen en een verlaagde hielzone. Sommige Air-Flow systems hebben cellen die afzonderlijk vervangen of afgesloten kunnen worden om bv. zwevende hielen te creëren. Door de combinatie met de pomp biedt het systeem een antwoord op elke uitdaging in preventie en behandeling van decubitus. Een dynamische modus voor de alternerende functie of een continue lage druk, waarbij de pomp te allen tijde een optimale druk garandeert. Een nachtmodus met langere cyclustijd en aangepaste druk voor meer comfort en gewenning. Een pulserende modus waarbij de interne druk over langere cyclussen zal variëren om de bloedcirculatie te stimuleren. En wat dacht je van De verpleegstand (Autofirm) die een stabiel ligvlak bied voor verzorging en transfer. Dit alles om te voldoen aan de hoge eisen van inzetbaarheid.

DERON_MATRAS_OPTIVA
DERON_MATRAS_BARICEL

Zwaardere belasting

is geen punt

Onze Air-flow systems zijn matrasvervangend en kan ook specifiek worden ingezet wanneer het matras zwaarder wordt belast. Zo is er een uitvoeren die tot wel 450 kg belasting aan kan en is leverbaar in diverse maatvoeringen om voor elk gewicht een efficiënte drukverdeling te waarborgen.

De pompen

De pompen onderscheiden zich van elkaar in functies als: wisselende/statische modus, zitting/pulsatie/Autofirm, cyclustijdsinstelling, paneelvergrendeling, lage druk/ stroomstoringalarm, auto-Fowler functie, automatisch aanpassen, kabelbeheersysteem en constante lage druk. Daarnaast worden ze zowel mechanisch als digitaal gestuurd. Nu is het de kunst om samen met de pomp en het juiste matras de meest efficiënte combinatie te maken.

Vragen? Wij helpen graag

Wij zijn op werkdagen van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)481 45 13 44. Géén spoed? Dan kunt u ook gebruikmaken van het vragenformulier op de contactpagina.

Partners