"Stel dat er een concept bestaat waarmee u de tijd voor effectievere, cliëntgerichte zorg verhoogt en de privacy van de cliënt waarborgt..."

Het Bossy® Smart Matras

Vraag naar cliëntgerichte zorg

Groeiende zorgbehoefte, schrijnend tekort aan zorgpersoneel en een fenomenaal hoge werkdruk in de zorg. Digitale innovatie is van belang om de veiligheid van de cliënt te waarborgen.

Hoe werkt het slimme matras?

Geïntegreerde sensoren voor optimale rust

De sensoren zijn onzichtbaar. Ze zijn geïntegreerd tussen de twee lagen schuim. Hierdoor blijven de sensoren altijd op hun plaats. Het Bossy® Smart Matras biedt meer privacy en een betere nachtrust. U voelt zich beschermd, net zoals thuis.

Even weg dromen

Het Bossy® Smart Matras is een zeer comfortabel zorgmatras, bedoeld om met bovengemiddeld comfort op te liggen. Door de drukverlagende eigenschappen ondersteunt het matras optimaal bij spier- en gewrichtsklachten. Daarnaast is het matras ademend en vochtregulerend.

Het Smart Ready concept

Het smartmatras is dus uitgerust met sensoren. Als je gebruik maakt van de functionaliteiten, koppel je de smartbox eenvoudig aan het matras.

Hoe het smart matras jou als organisatie kan helpen

Het Bossy® Smart Matras

Inzichten in de nacht

Met behulp van het Bossy® Smart Matras kan er dieper inzicht verkregen worden in de activiteiten van de cliënt gedurende de nacht. Het matras registreert hoe vaak de cliënt zich omdraait, hoe vaak hij uit bed gaat en hoelang hij in bed blijft liggen. Dit waardevolle inzicht kan over een periode van maanden teruggekeken worden, waardoor ook patronen herkend kunnen worden. Op deze manier kan bijvoorbeeld geëvalueerd worden of dagelijkse activiteiten een positieve of negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de nachtrust.

Privicy waarborgen

Afhankelijk van de behoeften van de cliënt en verzorger wordt bepaald wanneer het wenselijk is om een alarm in te schakelen. Zo kan een cliënt nog steeds zelfstandig naar het toilet gaan zonder dat er een alarm afgaat. Door het verminderen van het aantal alarmsignalen worden cliënten minder gestoord gedurende de nacht.

Bedrand detectie/valdetectie

Als er cliënten zijn die risico lopen om te vallen, is het mogelijk om de bedrandsensor te activeren. Op die manier ontvang je een melding wanneer de cliënt op de rand van het bed gaat zitten of gaat liggen.

In- en uit bed

Het slimme matras biedt de mogelijkheid om voor elke cliënt individueel in te stellen hoe lang ze uit bed mogen zijn. Bovendien kunnen deze tijdintervallen naar wens worden aangepast. Dit, in combinatie met de nauwkeurigheid van de sensoren, leidt tot besparingen op het gebied van alarmeringen.

Wisselligging/ decubituspreventie

Wisselligging is een must bij decubituspreventie. Door inzicht te hebben in het draaigedrag van cliënten, draait de zorg de client alleen wanneer dit noodzakelijk is. Door gebruik te maken van het Bossy matras kan er bespaard worden op het aantal gehuurde licht-dynamische luchtwisselsystemen.

Gecertificeerd systeem

Het Bossy Smart Matras is een product van Deron en wordt gezien als een medisch hulpmiddel. Deron is ISO 13485 gecertificeerd en het Bossy matras is getest door de TUV.

Voorbeeld uit de praktijk

Bij Zorggroep Drenthe
in 1 week op 5 clienten

Minder storen
1 x
Minder alarmeringen
1 %
Totale tijdbesparing
1 min

Bekijk het gehele filmpje

over het bossy smart matras in de praktijk
"Dit systeem geeft zo weinig alarmeringen dat ik in het begin stiekem een kijkje nam."
Zorg medewerker
zorggroep drenhte

Overzicht

Snel zien wie in en uit bed is, helpt verzorgers bepalen of ze de persoon moeten assisteren voordat ze hun ronde maken.

koppeling

Het matras kan verbinding maken met elk VOS oproepsysteem, waardoor alarmen via uw gebruikelijke systeem kunnen binnenkomen.

instelbaar per client

Elke cliënt is uniek; ons systeem kan naar behoefte worden ingesteld. Of het nu gaat om de cliënt die zelfstandig even uit bed mag of als je graag wilt weten wanneer de cliënt op de bedrand zit..

inzicht van de nacht

Met behulp van het systeem kan er meer inzicht worden verkregen in de nacht van de cliënt. Dit omvat het registreren van de bewegingen van de cliënt, het opstaan uit bed en de tijd die in bed wordt doorgebracht.

Meer weten?

Neem contact op en vraag een pilot aan