Het eerste circulaire Zorgmatras van Nederland

Onze circulaire producten

Onze droom is tradities doorbreken. We gaan immers altijd onze eigen weg. Alleen zo kunnen we onze missie volbrengen. Met Soof® willen we Nederland helpen te vergroenen.

Your future Starts now

Uniek

Soof® is uniek. Alles is anders. Alleen het doel is hetzelfde. Veranderen is noodzaak. Verbeteren ook. Een bijdrage leveren aan een beter milieu, voor de huidige en de volgende generaties. Soof® is ontwikkeld als een duurzaam matras. Geboren in Nederland onder het Deronvaandel, met onze vertrouwde eisen voor het hoogst haalbare. 

Een nieuw begin

Ontwikkeld, getest en voor u gerealiseerd. Soof® draagt meer dan alleen zorg voor u. Soof® is een nieuw begin. Met Soof® starten we vanuit een ander principe, zonder u uit het oog te verliezen. Dat bent u immers van ons gewend.

Circulair

Het restafval van schuimkernen en de vervuiling die daarbij ontstaat, is belastend voor het milieu. De wens om onze schuimkernen te verduurzamen is groot. Echter, om resultaat te boeken voor de toekomst streeft Deron naar meer dan recyclebaar. Naar oneindig. Naar circulair. Naar Soof®.

EXTREEM LAGE CO2 UITSTOOT

De totale CO2 footprint van Soof® ligt ongeveer 70% lager dan bij conventionele schuimmatrassen. Daarmee besparen we direct tienduizenden kilo’s CO2 uitstoot per jaar. De 100% circulaire core kan tot granulaat worden teruggebracht. De grondstof voor een nieuwe Soof®. En daar is het ons om te doen.

Ontdek onze circulaire lijn

SOOF_VRIJSTAAND_002

Oneindig Hergebruik

Meer dan Circulair alleen

Met Soof® willen we Nederland helpen te vergroenen. Na het eerste gebruik wordt Soof® opnieuw grondstof voor de volgende Soof®. In een oneindig proces. Dat is voor onze circulaire producten eindeloos. Bij verbranding of verhitting wordt de hoeveelheid giftige dampen tot een minimaal minimum beperkt. Dit staat haaks op de traditionele schuimmatrassen en hiermee draagt de vooruitstrevende Soof® bij aan meer veiligheid. We zouden het bijna vergeten. Efficiency. Soof® kan niet kromtrekken of vervormen. Daar zorgt de toevoeging van Pelprene® voor. Het matras kan zowel als basismatras en als preventief decubitusmatras. En het belastbaargewicht? Eén Soof® tot 140 kg. Eén Soof® Firm tot 220 kg. Eén Soof® Extra Firm tot 300 kg.

Veelbelovend bij decubitus

Verbetert de mobiliteit

Met Soof® zetten we graag een grote stap voorwaarts. Dat moet mogelijk zijn gezien haar grenzeloze vocht- en luchtdoorlaatbaarheid. Door de drukverspreidende eigenschappen doorstaat Soof® ook een voortdurende belasting zonder haar waardevolle karakter te verliezen. Flexibiliteit. Comfort. Mobiliteit. Soof® bestaat uit vezels verweven in een complexe, driedimensionale structuur. Indrukwekkend. Door dit open karakter is het matras niet vatbaar voor vocht. Soof® zal hiermee een zeer belangrijke bijdrage leveren aan het vermijden van broei. Soof® kenmerkt zich door druk te verspreiden. Door deze innovatieve karaktertrek kunnen cliënten makkelijker op het matras keren en draaien. Door de stabiliteit verhoogt Soof® ook het gemak van het in-en-uit bed stappen.

SOOF_VRIJSTAAND_003
SOOF_VRIJSTAAND_001 kindermatras 2 (1)

Soof in andere toepassingen

Ontspanning en ondersteuning

Soof is verkrijgbaar in een kindermatras maar ook in een zitkussen variant. Soof® Kids weegt slechts 4 kg. Voor de zorg betekent het een minder fysieke belasting wanneer het matras wordt verschoond of verplaatst. Praktisch gebruiksgemak en Soof® Kids gaan hand in hand. Dat is fenomenaal. Uiteraard voldoet Soof® Kids ook aan de Europese wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en is het matras CE gemarkeerd, klasse 1 aangemeld. Deron, als fabrikant, is ISO 13485 gecertificeerd. Soof® is uniek. Zitten op Soof® is anders. Deze bijzondere ervaring beleeft eenieder op een eigen manier. Soof® is nog comfortabeler, nog lichter in gewicht en kent een nog betere drukverlichting dan we al gewend waren van onze hoogwaardige schuimen.

100% Circulair luchtdoorlatend >950 (l/m2/s) ISO 9237

CO2 footprint 70 % minder ten opzichte van schuim

Hygiëne: Anti-bacteriële eigenschappen; voldoet aan JIS L 1902 / ISO 20743

Reiniging doormiddel van afspoelen. 100 % waterdoorlatend.

Een anti-bacteriële prestatie

Most functional cleanable mattress

De met Pelprene® bewerkte filamenten zorgen ervoor dat Soof® anti-bacteriële eigenschappen heeft. Het matras absorbeert ook geen vocht, waardoor schimmel geen kans krijgt zich te hechten. Door de zeer open 3D-structuur kan Soof® snel en effectief gedesinfecteerd worden. Soof® is het meest functioneel reinigbare matras, doordat het doeltreffend onder de waterstraal kan worden afgespoeld. De waterretentie is zo extreem laag dat het tot 300% sneller droogt dan een schuimmatras. Ideaal wanneer het matras weer snel in gebruik moet worden genomen. De 3D-structuur van Soof® is gemaakt van een serie continue vezelkussens waar stofvezels zich niet op hechten.

Vragen? Wij helpen graag

Wij zijn op werkdagen van 08:00 tot 17:00 bereikbaar op telefoonnummer: +31 (0)481 45 13 44. Géén spoed? Dan kunt ook gebruikmaken van het vragenformulier op de contactpagina.

Partners