Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Deron en Althen bekronen de samenwerking door een officieel partnership met focus op digitalisering en circulariteit

 

Deron en Althen bekronen de samenwerking door een officieel partnership met focus op digitalisering en circulariteit


In de afgelopen twee jaar werkten Althen en Deron intensief samen aan de nieuwste sensortechnologie voor medische slaapoplossingen in de zorg. En met succes! Begin 2022 lanceert Deron de 2e generatie smartmatras: Bossy®.

 

Bossy®

De markt vergrijst en meer mensen hebben behoefte aan zorg. De verpleging komt handen te kort en staat door de dubbele vergrijzing, te kort aan gekwalificeerd zorgpersoneel en financiële beperkingen onder constante druk, met name in de nacht. Met de innovatieve Bossy® kijken een paar extra ogen mee.

 

Monitoren leidt tot werkdrukverlaging en verbetering van de zorg

In het Bossy® matras zitten sensoren die de aan- en afwezigheid van de cliënt vaststellen. Bossy® detecteert ook of er iemand op de rand van het bed zit. Door deze twee statussen te monitoren, worden valse alarmen tot een minimum bereikt.

Het voorkomen van doorligplekken (decubitus) is een belangrijk focuspunt in de zorg. Preventieve maatregelen, als cliënten om de 3 à 4 uur keren, zijn erg arbeidsintensief. In de praktijk keren veel cliënten uit zichzelf.

Bossy® bewaakt welke cliënten uit zichzelf gekeerd zijn, doordat de sensoren de houding van de cliënt registreert. Door deze secure monitoring kan er een beter wisselliggingsbeleid uitgevoerd worden en waarborgt Bossy® de privacy van de cliënt.

 

De signalen bereiken de verzorger

De Bossy® module, bevestigt onder het bed, koppelt zich met de huidig geïmplementeerde IT-systemen in de zorg. Dit kunnen zowel bestaande als nieuwe platformen zijn. Via het device (bijvoorbeeld de mobiele telefoon van de verzorger) bereikt uiteindelijk het gewenste alarm het eindpunt.

 

Schaalbaar concept
Uniek aan dit concept is de schaalbaarheid. Het smart-ready Bossy® matras wordt tegen dezelfde prijs als de zorgmatrassen aangeboden. Zorginstellingen kunnen op elk gewenst moment, met een data-abonnementsmodel tegen lage kosten, van deze slimme functionaliteiten gebruik maken.
 

Deron for digital- and circular sleepsolutions
Deron is een toonaangevende onderneming die zich richt op slaapoplossingen binnen de gezondheidszorg. Met constante innovaties op het gebied van ligcomfort, decubituspreventie en het vermogen om doeltreffende oplossingen te bieden voor mensen met pijnklachten is Deron al enige jaren marktleider.

Deron werkt vanzelfsprekend met het kwaliteitsmanagementsysteem ISO 13485 en is hiervoor gecertificeerd. Ook alle digitale producten voldoen aan de Europese wet- en regelgeving, de MDR.

Vanaf april 2021 bracht Deron haar unieke Soof® uit. Soof® is meer dan recyclebaar, Soof® is het enige volledig circulaire zorgmatras. Begin 2022 zal Deron ook dit matras voorzien van sensoren, waardoor het eerste circulaire smartmatras een feit is.  


Althen Sensors & Controls | Confidence for visionary engineers
Althen Sensors & Controls zorgt voor zekerheid en vertrouwen. Met onze sensoren en meetsystemen kunnen bedrijven automatiseren, kosten besparen, problemen oplossen of nieuwe technologieën ontwikkelen. We leveren standaard en custom sensoren, meetsystemen en instrumentatie voor Test & Measurement, OEM en Industrial IoT toepassingen. Althen heeft vestigingen in Nederland, Duitsland, Zweden, Frankrijk en de Verenigde Staten.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Indien u meer informatie wenst over de producten en diensten van Deron® kunt u contact met ons opnemen.

Maak een afspraak.