Wij willen cookies op uw computer plaatsen om onze website te verbeteren.

Uw browser ondersteunt geen cookies. U kunt deze inschakelen via de instellingen.

Hét 100% circulaire zorgmatras: Soof®

Soof® is niet alleen zeer duurzaam - het matras heeft een footprint die ongeveer 70% lager is dan bij conventionele matrassen - maar is ook nog eens anti-bacterieel, anti-allergisch, lichtgewicht, sterk én inzetbaar bij decubitus t/m categorie 2. Dit vanwege zijn drukverspreidende eigenschappen en grenzeloze vocht- en luchtdoorlatendheid. Daarnaast is Soof® doeltreffend en eenvoudig te reinigen. Dit circulaire matras kan namelijk onder een waterstraal worden afgespoeld en is 300% sneller droog dan een schuimmatras. Met Soof® dragen we bij Deron graag ons steentje bij aan de vergroening van onze maatschappij. 

100% circulaire core: maximaal sterk en flexibel
Het Soof® matras heeft een 100% circulaire core, de Breathair® core. Dit bestaat uit een oneindige structuur van thermoplastische elastomeerdraden die met Pelprene® zijn versterkt. Deze filamenten zijn in een complexe 3D-structuur met elkaar verweven. Ze geven Soof® een maximale sterkte en flexibiliteit waardoor het matras niet kan kromtrekken of vervormen. Soof® kan als basismatras én preventief decubitusmatras worden ingezet.

Optimale decubituspreventie: vochtregulering
Door zijn open karakter is  Soof® niet vatbaar voor vocht. Hiermee levert het matras een zeer belangrijke bijdrage aan het vermijden van broei.

Verbetering van mobiliteit: drukverspreiding
Conventionele schuimmatrassen zijn drukverlagend of drukverdelend. Het duurzame Soof® matras kenmerkt zich door drukverspreiding. Cliënten kunnen hierdoor gemakkelijker op het matras keren en draaien. De stabiliteit van het matras zorgt er eveneens voor dat mensen gemakkelijk in-en-uit bed kunnen stappen.

Anti-allergisch
De 3D-structuur van Soof® is gemaakt van een serie continue vezelkussens waar stofvezels zich niet op hechten wat het matras anti-allergisch maakt.

Minder fysieke belasting zorgpersoneel
Soof® is 30% lichter in gewicht dan conventionele schuimmatrassen en weegt slechts 10 kg. Voor zorgpersoneel betekent dit een minder fysieke belasting wanneer ze  Soof® verschonen of verplaatsen.

Wet- en regelgeving
Uiteraard voldoet het circulaire Soof® matras aan de Europese wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en is het matras CE gemarkeerd, klasse 1 aangemeld. Deron, als fabrikant, is ISO 13485 gecertificeerd.

Duurzaam materiaalgebruik
Restafval van schuimkernen van traditionele matrassen en de vervuiling die daarbij ontstaat, is belastend voor het milieu. Soof® bestaat uit polyester-elastomeren. Bij verbranding of verhitting wordt de hoeveelheid giftige dampen tot een minimaal minimum beperkt.

MVO hoog in het vaandel
We hebben bij Deron MVO hoog in het vaandel. We vinden het onze verantwoordelijkheid om op een maatschappelijk verantwoorde wijze ons steentje bij te dragen aan het welbevinden van mensen. Dit door het ontwikkelen van innovatieve, duurzame, kwalitatief hoogwaardige slaapoplossingen. We focussen ons hierbij zowel op de eindklant als de mensen die zich dagelijks inzetten voor het leveren van goede zorg, zoals zorgmedewerkers in instellingen, wijkverpleging en mantelzorgers.

De eerste review

Ik heb jarenlang geslapen met pijnstillers vanwege rugklachten. Geloof het of niet, maar sinds ik op het Soof matras slaap slik ik geen pijnstillers meer. Ik ervaar overal even veel steun, ik kan (eindelijk weer) gemakkelijk draaien in bed en lig supergoed. Ook het uit bed stappen is een verademing. Deron kan bij mij niet meer stuk.

 

An J te Heteren, verpleegkundige.

Vrijblijvend een afspraak maken?

Indien u meer informatie wenst over de producten en diensten van Deron® kunt u contact met ons opnemen.

Maak een afspraak.