Medical Equipment Group (HQIB) neemt DERON over

  • Medical Equipment Group, moederbedrijf van Funke Medical en portefeuillebedrijf van HQIB, verwerft 100% van de aandelen in DERON
  • Samenwerking met Simone en Wilfried Grimberg, oprichters van DERON, die een minderheidsaandeel hebben in Medical Equipment Group
  • Het bestuur van DERON, Funke Medical en Medical Equipment Group blijven ongewijzigd
  • Aanvullende toevoegingen aan de respectieve portfolio’s versnellen de groei en internationalisering van de Medical Equipment Group

Raesfeld / Gendt / Bad Homburg, 5 juni 2023.

MEG Medical Equipment GmbH (“Medical Equipment Group”), moedermaatschappij van Funke Medical GmbH (“Funke Medical”), verwerft 100% van de aandelen in Deron B.V., Lima B.V. en Connect Foam Care B.V. (samen “DERON”). De overname wordt ondersteund door Harald Quandt Industriebeteiligungen GmbH (“HQIB”), meerderheidsaandeelhouder van de Medical Equipment Group.

DERON is de toonaangevende leverancier van medische matrassen en bedden voor de preventie en behandeling van decubitus in Nederland. Daarnaast positioneert DERON zich als innovatieleider en onderscheidt zij zich van haar concurrenten in de markt met onder andere circulaire matrassen en digitale oplossingen voor de zorgsector.

Het huidige bestuur van DERON, Funke Medical en Medical Equipment Group blijven ongewijzigd. Simone en Wilfried Grimberg, oprichters van DERON, nemen een minderheidsbelang in de Medical Equipment Group.

DERON en Funke Medical blijven operationeel onafhankelijk met hun merken en zullen in de toekomst samenwerken volgens de gemeenschappelijke groepsstrategie. De samenwerking op lange termijn tussen HQIB, Funke Medical en DERON is gericht op duurzame groei voor de groep, zowel door organische groei als door verdere acquisities.

Verdere details over de transactie werden niet bekendgemaakt.

“Ons doel bij de oprichting van de Medical Equipment Group in 2021 was om Funke Medical succesvol te ontwikkelen als de kern van een nieuwe groep van bedrijven, om de internationalisering te stimuleren en om gerichte stappen te zetten op strategisch belangrijke gebieden, met name innovatie en technologie. We zijn blij dat we in DERON een partner hebben gevonden die onze competenties aanvult en nieuwe digitale expertise inbrengt. We verheugen ons op de samenwerking met Simone en Wilfried Grimberg en op de samenwerking met het hele DERON-team,” zegt Andreas Funke, Managing Director van de Medical Equipment Group en Funke Medical.

“Met Funke Medical hebben we de ideale partner gevonden om onze innovaties en technologische ontwikkelingen buiten de grenzen van Nederland te brengen. De complementaire portfolio’s van Funke Medical en DERON verbreden de Medical Equipment Group en versnellen de groei en internationalisatie. We zijn verheugd om extra ontwikkelingsmogelijkheden te creëren voor DERON als onderdeel van de Medical Equipment Group, onder andere via de gevestigde distributiekanalen van Funke Medical naar 1.400 klanten in de medische detailhandel, verpleeghuizen en ziekenhuizen in Duitsland en 34 andere landen,” aldus Simone en Wilfried Grimberg, oprichters van DERON.

“We zijn blij dat we de Medical Equipment Group strategisch kunnen uitbreiden met DERON. Met name de sterke focus op digitale en duurzame producten zorgt voor een optimale uitbreiding van de Medical Equipment Group. We zijn optimistisch dat we het succesvolle groeipad van beide bedrijven kunnen voortzetten en blijven op zoek naar aantrekkelijke investeringsmogelijkheden voor de groep,” zegt Florian Kunkel, directeur van HQIB.

Over Funke Medical

Funke Medical is een toonaangevende leverancier van hoogwaardige medische lig-, zit- en positioneersystemen. De productie vindt plaats op drie locaties in Raesfeld, Noordrijn-Westfalen. Funke Medical is marktleider op het gebied van decubitusprofylaxe en -therapie binnen de thuiszorg in Duitsland. Het bedrijf is internationaal gepositioneerd en onderhoudt langdurige zakelijke relaties in binnen- en buitenland. Funke Medical kenmerkt zich onder andere door medische competentie, continue hoge kwaliteit en betrouwbare leverbaarheid.

Over DERON

DERON is expert in medische lig- en positioneersystemen. DERON heeft zijn hoofdkantoor met meerdere vestigingen in Gendt (Nederland), waar ook medische hooglaag-bedden worden geassembleerd. Als marktleider in de Nederlandse zorgsector richt DERON zich niet alleen op decubituspreventie en -therapie, onder andere met circulaire producten, maar ontlast het ook het verplegend personeel met digitale oplossingen waaronder “slimme” matrassen. Veiligheid en de best mogelijke zorg staan bij DERON voorop.

Over Harald Quandt Industriebeteiligungen

Harald Quandt Industriebeteiligungen is een investeringsmaatschappij die eigendom is van de familie Harald Quandt en een klein aantal geselecteerde partners. HQIB investeert in middelgrote ondernemingen die actief zijn in gevestigde en technisch geavanceerde sectoren met een aantrekkelijk groeipotentieel. Als industriële holding streeft HQIB een duurzame investeringsaanpak op lange termijn na en is niet onderworpen aan looptijdbeperkingen of beperkte bezitsperiodes.

Contact

Funke Medical GmbH
Andreas Funke
CEO
Ährenfeld 10 | 46348 Raesfeld
T +49 2865 266 93 50
a.funke@funke-medical.de | www.funke-medical.de

Deron B.V.
Simone Grimberg

Algemeen directeur
Willem Alexanderstraat 5
NL-6691 EE Gendt
T +31 481451344
s.grimberg@deron.nl | www.deron.nl

Harald Quandt Industrial Holdings GmbH
Florian Kunkel
Directeur
Am Pilgerrain 17 | D-61352 Bad Homburg vor der Höhe
M +49 6172 59519-65
fk@hq-ib.com | www.hq-ib.com

– Einde persbericht –